Ez itt az FM 103,5 Panda Rádió és a Civil Hang Stúdió közös műsora a Harasztvakítás Tátrai Jánossal, Révész Zsolttal, Hímer Istvánnal és Gajda Ferenccel. Mai témánk a szegedi zenei élet csillagai a befutás, mint ez a 80′-as évekbeli szleng kifejezés. Mit gondoltak arról, hogy annak idején mindig azt beszéltük, hogy Pest központú ez az ország. Csak Budapestről lehet ezt a dolgot csinálni. Nyilván akkoriban még nem volt internet és egyéb más csatornák. Átalakult ez az egész. Pest után Pécs, Debrecen és valamennyire Szeged is felerősödött.

Ha ezt a régi szlenget újra értelmezzük ebben az évben, hogy ‘befutás’, akkor az utóbbi mondjuk 30 évben kik azok, akiknek sikerült, kik azok, akik nagyon akarták és jók is lettek volna, lehetett volna esélyük arra, hogy befussanak, de mégsem sikerült? Mit gondoltok erről?

Én azt gondolom erről az egészről, hogy befutás, mint fogalom ezt tisztázzuk le. Jelen pillanatban van egy szegedi bázisú rádió és televízió által játszott, rengeteget koncertező zenekar, aki ebbe belerakott 15 év nagyon kemény melót. Honeybeastnek hívják őket. Lehet szeretni, nem szeretni, de tulajdonképpen nem lehet elvitatni a sikereiket.

Így van. Zseniálisan van hangszerelve. Mindig is elmondom nekik, hogy igaz, hogy nem az én műfajom, de élvezet hallgatni, mert jó a hangszerelés.
De menjünk egy kicsit vissza. Biztosan emlékeztek a sokat szidott Erdős Péter időszakára. Kezdjük ott, hogy Cpg. Tegyük félre a politikát és a mondanivalót. Én úgy gondolom, hogy a Cpg- nél, azt a belefektetett munkát, azt az akkori korszellemet a frissesség jellegét vagy tegyük mellé az akkori kor, másik szintén a szegedi zenekarát a Losonczi Gyuri féle Izisz együttest.

Mit gondoltok erről? Korábban beszélgettünk arról, hogy mainstream, underground, meg szórakozóhelyek kapcsán felmerült, a rádió játszások kapcsán felmerültek dolgok. A Gyuriék is beleraktak rengeteg energiát. Tulajdonképpen, ha most visszagondolok az előző adásra a Losonczi Gyuriék voltak az akkori… 

A teljes beszélgetés meghallgatásához kattintson az alábbi linkre: