• 2019-11-22 - Cecília napja van.

Select Page

extra wordpress theme

Deák Bill Gyula és Szeged

1948. november 8-án látta meg a napvilágot, és a 70-es évekre már az ország egyik legjelentősebb könnyűzenei előadója lett. A rossz vér, felszarvazottak balladája, Kőbánya blues, és nem utolsó sorban az István, a király Tordájának híres dalai. Deák Bill Gyula azonban nem csak a múltból él. Ezt is meghallgathatják ebből az interjúból.

Deák Bill Gyula egyre inkább jobb formában van, mind a koncerteket, mind az életmódját illetően – több, mint 20 kilót fogyott, nem dohányzik, nem érzi magát 68 évesnek és a hangja is jobb, mint valaha.

Az István a király című előadással az országban 14 különböző helyen jártak, melyek között Szeged is szerepelt. Tordát – a sámánt alakította. Az előadás hatalmas siker volt. A Deák Bill Blues Band-el nem játszott néhány évig Szegeden, melyet eléggé sajnál. Ennek ellenére sok helyen megfordul, amikor Szegeden járt – Ifjúsági Ház, Jate.

Fiatal, nagyon tehetséges zenészekkel játszik együtt régóta – Nagy Dénes (gitár), Takács József (basszusgitár), Horváth Zsolt (billentyű), Szabó Csaba (dob). Nagy koncerteket adnak, melyekre igény is van. Sokan keresik meg, beszélgetnek vele, autogramot kérnek és fényképezkednek vele.

Az István a király című darab nagy sikerének a titka az, hogy Szörényi és Bródi óriási dolgot írt. Ezen felül az is számít, hogy olyan emberek játszottak benne, mint Vikidál Gyula, Nagy Feró, Varga Miklós – akik között nagy barátság alakult ki.

Az országban ennyi év után is maradtak még ismeretlen szegletek, viszont folyamatosan újabb és újabb helyekre jutnak el.

Az emberek látják azt, hogy ki az, aki szívből zenél és odateszi a lelkét. Deák Bill Gyula a közönségnek köszönheti, amit elért Magyarországon – kiálltak mellette. Amikor beteg volt, több országból is írtak neki – jókívánságokkal halmozták el.

Online adás

lejatszo