Ez itt a Panda Rádió közéleti műsora a BLENDE Vadász Jánossal.
A stúdió vendége Szöllősi-Vágó Éva.
Általában ebben a műsorban közéleti és politikai dolgokkal szoktunk foglalkozni. Ami mégis rávitt arra, hogy vendégül lássam itt stúdiónkban, ebben a műsorban az az volt, hogy több sajtóorgánumból értesültem arról, hogy igen szép eredményt ért el az elmúlt napokban. Olyan eredményt, amire azt is mondhatom, hogy világra vagy éppen Európára szóló mindenképpen. Ezt az eredményt haza hozta Dél-Alföldre hozzánk.
Egy olyan versenyen vett részt, ahol fodrászok mérik össze a tudásukat. Arra gondoltam, hogy mert bár másik műsorban lesz szó arról, hogy mik a titkai ennek a szakmának és egyébként minden bizonnyal kedves hallgatóink sok tapasztalattal gazdagodhatnak a fodrászat terén, ha meghallgatják ezt a műsort is, de a mi beszélgetésünkben az eredendő cél az lenne, hogy próbáljuk megnézni az értékek rendszerében, hogy mit jelent egy ilyen verseny hazánknak, Dél-Alföldnek és a személynek. Göteborgban zajlott ez az esemény a múlthéten. Az ember ha végiggondolja ezt a dolgot, elsősorban egy sport verseny jut az eszébe, ezért is a későbbiek során beszélni fogunk arról, hogy miről szól a verseny, hogyan kell ezt elképzelni és megnézni. Első ként próbáljuk meg valahol a nemzetközi világban, ha már ezt versenyszerűen lehet űzni, elhelyezni a magyar fodrászatot.

Ezt most sportként kellene felfogni vagy valami másként?

Szerintem sportként. Nekem ez a hobbim alapjáraton. Olyan stressz van az emberen a verseny előtt és egy akkora adrenalin fröccsöt kap ott az ember, hogy teljesen kézremegés, szívdobogás, mint mikor a sportolók elkezdenek futni.

Ha már valamilyen szinten sportként kezelhetjük ezt, akkor be is lehet határolni, hogy ebben a fodrász sportágban hol lehet elhelyezni nemzetközi szinten a magyar fodrászat versenyzőit?

A közép mezőnytől feljebb vannak szerintem. Nem tudom pontosan behatárolni, de jók vagyunk mi magyarok…

Amennyiben felkeltette a téma az érdeklődését további információkért és az interjú folytatásáért kattintson az alábbi linkre: