2006-ban ezen a napon mutatták be a magyar mozik a Füles című angol-amerikai filmet.

Woody Allen A Jáde skorpió átka című filmjével kezdte meg az új évezred beli tevékenykedéseit vígjátékok terén. Ekkor készült el az önkritikus vígjátéka a Holly Woodi történet és a Csak az a szex című komédiája. Ezeknek a filmeknek az egyik legfontosabb összekötő eleme maga Woody Allen volt, aki legtöbbször mókás, szerencsétlen figurákat alakított a vásznon.

A jónéhány évig tartó vígjátéksorozatot a Match Pointtal törte meg, mely az egyik legmélyebb drámája lett és az egyik legjobb filmje is, valamint sok kritikus a kétezres évek elejének dosztojevszkiji ihletettségű remekművének nyilvánította.

Egy évvel a Match Point után forgatta le a Fülest, mellyel egyértelműen visszatért az általa legjobban kedvelt abszurd vígjátékokhoz.

A történet szerint egy brit újságíró tragikus hirtelenséggel meghal, viszont a túlvilág felé tartó hajón egy másik sorstárstól élete legnagyobb sztoriját hallja meg. A sokak által üldözött tarot kártyás sorozatgyilkos kilétét. Nem bírja ki és kijátssza a Kaszást, hogy átadja a fülest valakinek. Ez nem más lesz mint Sondra az Angliában tartózkodó amerikai újságíró tanonc. Sondrát a véletlen sodorja össze Splendinivel, a bűvésszel, aki a lány információi hallatán elhatározza, hogy segít neki a nyomozásban. A gyönyörű lány és az öregedő, túlságosan körülményes bűvész jó csapatot alkotnak látszólag és eljutnak egy angol arisztokratához. A baj csak az, hogy Sondra beleszerelmesedik a jómodorú férfiba, de Splendini előtt egyre jobban kirajzolódik, hogy a férfi lehet a gyilkos.

A Füles magán hordozza Woody Allen akkorra már több évtizedes rendezői, forgatókönyvírói, filmalkotói tudását és tapasztalatát. Csetlő-botló hősei mind remekül megírt Woody Allen-karakterek, akiket csak szeretni lehet. A Scarlett Johansson által alakított újságírótanonc ezúttal Woody Allen női változata, neurotikus, esetlen, sokszor kicsit idegesítő, de mégis a maga stiklijeivel szórakoztató. A jutalomjátékot viszont ezúttal magának írta meg a rendező a hóbortos bűvész képében. A mindenkit a trükkjeivel traktáló, aranyhalmemóriájú figura igazi botcsinálta nyomozó, akit legszívesebben mindentől megpróbálna megmenteni az ember. Egyértelműen hozzá kapcsolhatók a film legvicesebb jelenetei.

A Füles hamisítatlan Woody Allen vígjáték lett, az egyik legjobb a kétezres évek elejéről. Olyan film, amit érdemes megnézni és utána újranézni, mert a nyomozás izgalmai és a bűvész szerencsétlenkedései mindig mosolyt csalnak majd az arcunkra.