A Tinik Hangja mostani adásának témája az, hogy hogyan befolyásolhatja a család és az anyagi háttér a fiatalok viselkedését.
A mikrofon mögött Esztit és Tomit hallhatják, akik saját tapasztalataikról mesélnek.

Nem túlzás azt állítani, hogy a családi háttér minden téren nagyon fontos. Nem feltétlenül az, hogy kik a szüleink vagy mennyit keresnek, hanem inkább az, hogy mennyi támogatást nyújtanak a gyermeküknek életük során. Egy csonka családban hiányzik vagy az ‘apa’ vagy az ‘anya’ kép, amely nagyon fontos egy gyermek életében. Nyilván nehezebb egy olyan családban felnőni, ahol hiányzik az egyik fél. Ilyen helyzetben megpróbáltatások sora éri a gyereket. Van aki elbukik ebben és azáltal, hogy nincs meg a megfelelő családi háttere máshol keresi azt a hiányt, ami kialakul benne. Ekkor fordul elő, hogy rossz társaságba keveredik és ha nincs meg a kellő segítség könnyen ott is ragadhat. Egy teljes családban a lényeg, hogy jó példát mutassunk gyermekünk számára és segítsük elő abban, hogy ne essen bele olyan hibákba, amelyeket esetleg fiatal korunkban mi magunk elkövettünk. A túlzott féltés és aggódás sem teljesen egészséges, de mégis csak jobb, mintha édesapa vagy édesanya nélkül nőne fel gyermekünk.

Az anyagi háttér szintén fontos de nem feltétlenül kellene, hogy mérvadó legyen, mégis sokakat ez határoz meg, ami nem feltétlenül pozitív. Egy olyan családban ahol a közösen eltöltött idő helyett pénzzel próbálják meg kompenzálni a törődést a gyermek sok esetben el lesz kényeztetve, ezáltal eleinte nem tudják megbecsülni a saját dolgaikat, hiszen soha semmiért nem kellett megküzdeniük, majd végül megvetik azokat akik esetleg szerényebb anyagi háttérrel rendelkeznek. Felüti a fejét a tiszteletlenség és a lekezelés is.
Az adás további részében hallhatunk annak fontosságáról is, hogy segítsünk a rászorulóknak, amilyen módon csak tudunk. Akár ruhákkal, tartós élelmiszerekkel vagy a rászoruló kisgyermekeknek játékokkal. Ezeknek módját az adás végén hallhatják.

Hallgassák meg a Civil Hang Stúdió Tinik Hangja című műsorának mostani adását Esztivel és Tomival!