Ez itt a Tinik Hangja a Civil Hang Stúdió ifjúsági műsora Esztivel, SyMivel és Mézivel. Első adásunk témája a Szerelem első chatelés után.

Ezen adásunkban többek között szó esik majd az internetes ismerkedés előnyeiről/hátrányairól, a média fiatalokra gyakorolt hatásáról, továbbá a fiúk ismerkedési szokásairól és az ismerkedés helyszíneiről is.

Internetes ismerkedésről néhány szóban

Alapvetően az internetes ismerkedés nem feltétlenül rossz dolog, de elég sok veszélyt rejteget, amelynek végül komoly következménye is lehet. Előnyként felsorolható többek között a “nem személyes” ismerkedés, amely által könnyebben beszélgetésbe elegyedünk bárkivel, viszont nem feltétlenül vehetjük készpénznek a beszélgetőpartnerünk kilétét. Ki ne hallott volna már olyanról, hogy hosszú hetekig akár hónapokig tartó internetes beszélgetés után a találkozás alkalmával egyes személyek eltűntek vagy nemi erőszak áldozatává váltak, mert beszélgetőtársuk mégsem az akinek mondta magát. Éppen ezen okból kifolyólag tartják sokan előnyösebbnek a személyes ismerkedést.

Média=önbizalomhiány?

Sokan gondolják, hogy a média nyomása erősen “elősegíti” a fiatalok körében az önbizalomhiányt, hiszen sokszor szajkózzák a tökéletességre való törekvés fontosságát. Utalnak modellekre, testépítőkre egyaránt. Sok elvárást helyeznek előtérbe, hogy “így és ilyenné kell válnunk” ahhoz, hogy elfogadjanak. De vajon csak a média tehet erről?

Ismerkedési helyek és a fiúk ismerkedési szokásai

A műsor alatt pontos statisztikákat kaphatunk az ismerkedési helyekről. Többek között lehet ez akár egy szórakozóhely egy kávézó vagy éppen tömegközlekedési eszköz is. Erről bővebben a beszélgetés alatt tájékozódhatunk. Csajozós dumák? Biztosan mindenki részese volt már hasonlónak. Nem feltétlen lehet azt állítani, hogy a mai fiataloknál már háttérbe szorult a romantika, de az sem lenne elhamarkodott kijelentés, hogy talán ez már nem ‘menő’ a 21. századi fiatalok számára. Van aki igényli a romantikát de van aki inkább a ‘nagy dumás’ srácok után rajong. Azt, hogy kinek mi lehet a fontos, azt mindenki döntse el maga.

A témáról részletesebben az alábbi linken értesülhet. Ez a Civil Hang Stúdió ifjúsági műsora a Tinik Hangja Esztivel, SyMivel és Mézivel. Hallgassák meg a Tinik Hangja első adását!