2015-ben ezen a napon mutatták be az amerikai mozik a Creed: Apollo fia című filmet.

A halhatatlan sikereket elért Rocky-sorozat legutóbbi része a Rocky Balboa 2006-ban futott ki a mozikba. Sokan már leírták a sorozatot és nevetségesnek gondolták Stallone próbálkozását. De a színész/rendező rácáfolt mindenkire és az első rész utáni legjobb Rocky-epizódot alkotta meg, melyben a korábbi részek akciója a háttérbe szorul teljesen, helyét az öregedéssel, a családtagok és barátok elvesztésével való keserű szembenézés veszi át. Stallone maga írta a forgatókönyvet ismét és a főhős egyszerű bölcsessége és kitartása könnyfakasztó eredményeket hozott.

2015-ben jött ki az újabb Rocky-kaland, amiben igazából már csak mellékszerepet tölt be a megöregedett hajdani bokszvilágbajnok.

Rocky első nagy ellenfele Apollo Creed volt, akivel megküzdött anno még ismeretlen ökölvívóként a világbajnoki címért és akitől a második részben el is nyerte azt. A Creed című filmben Apollo fia jut a főszerephez, aki apja nyomdokaiban járva profi bokszoló szeretne lenni és ehhez a legjobb mestert keresi magának. Apja régi barátjához fordulna és Philadelphiába utazik, hogy megtalálja Rockyt. Az öreg étteremtulajdonos először ódzkodik attól, hogy edző legyen, de a múlt nem hagyja nyugodni és belefog a problémás fiatal kiképzésébe. Nincs egyszerű dolga, idős már, magában hordozza minden szerette és barátja halálát, de az ebből fakadt bölcsességgel minden profi edző felé tud kerekedni. Viszont ő sem számol azzal, hogy váratlanul élete legnagyobb addigi harcát is meg kell vívnia…

A Creed alapvetően pozitív hangokra talált, a sztori kicsit sablonos, de mégis tele van érett gondolatokkal és egyszerű bölcsességekkel, melyekre sokan rájöttek már, de mégis jólesik gyermekkorunk egyik hősének szájából hallani. Mert mondhat bárki bármit, Rocky Balboa tényleg a nép hőse, aki valamivel képes megfogni az embereket. Már láttuk őt minden élethelyzetében: fiatalon nincstelenként, fiatalon gazdagon, harmincas éveinek végén, mikor gazdag és a legnagyobb sztár a sportvilágban, majd láttuk ahogy elveszít mindent és visszatér az olasz-amerikai szegénynegyedbe és láttuk megöregedve, ahogy próbálja rendezni kapcsolatát fiával, aki kénytelen az ő árnyékában élni. A Creedben pedig ő volt az, akinek az öklében már csak az emléke van meg azoknak a halálos, acélerejű pofonoknak. A szívében viszont még mindig ott tombol a vágy.

Stallone jutalomjátékot kapott a filmben. A Rocky Balboahoz képest kicsit továbbfejlesztette játékát, amivel elérte a célt és az első részhez hasonlóan kiválóan játssza az általa teremtett kultikus figurát. Alakítását számos fesztiválon díjazták, elnyerte a legjobb epizódszereplő Golden Globe díját és ő volt a legnagyobb esélyes az Oscarra is. Utóbbi azonban elmaradt, A kémek hídja című film mellékszereplője ragadta magához a díjat.

Azóta szóba került a folytatás is, amire elvileg Stallone rábólintott, de egyelőre semmi konkrét nem tudható róla.