2013-ban ezen a napon mutatták be a magyar mozik a Démonok között című amerikai horrorfilmet.

A rendező James Wan volt, aki igen fiatalon csöppent a hollywoodi élvonalbeli horrorfilmek világába a Fűrész című pszichohorrorral. A Fűrész azóta legendává vált és hét részes sorozattá nőtte ki magát, mely milliószámra gyűjtötte rajongóit világszerte. A siker betudható volt annak, hogy a rendező rutinosan kezelte az összes előtte felvonultatott thriller és horror klisét, de ezeket úgy gyúrta egybe, hogy a kortárs generációk szájízének is megfelelő legyen. Szellemvasútra ültette a nézőt, melynek állomásai a sokk, a rettegés és a gore horror voltak. Természetesen mindenkinek bejött a mozi és töretlen népszerűséggel jutott el a hetedik részig.

Rögtön a Fűrész-sorozat lezárulta után vágott bele következő projektjébe Insidious címmel. A Fűrész durva és sokszor sokkoló cselekményét elhagyva a kísértetfilmek világába tett kirándulást, mely alapjában véve jól sikerült, ütős, hátborzongató anyagot tett le az asztalra, felrázva a műfaj unalomba és önismétlésbe süppedt világát.

2013 lett viszont karrierjének a legsikeresebb éve, mikor megrendezte a Démonok között című filmet. A Paranormal Activityn és utánzatain nevelkedett, popcornhorror rajongók között azonnal hisztérikus sikert váltott ki a film és horrorhoz képest igen jól fogadta a kritika is. Dicsérő szavakkal emlékeztek meg a rendező olyan kísérlete felett, hogy ötvözze az unalomig ismételgetett szellemtémát az igaz történetek természetfeletti borzalmaival, valamint az addigi tendenciákhoz képest sikerült A-kategóriás színészeket bevonnia a filmbe. Wan tudta, hogy sok horrorfilm bukik el az olcsón dolgozó ismeretlen színészek hiányt hagyó alakításain és persze azt is szem előtt tartotta, hogy a nagy név mindig egyenlő a több nézővel.

A női főszerepet Vera Farmiga Oscar- és Golden Globe jelölt színésznőre szabta, aki olyan remek filmekben is domborított, mint A tégla vagy az Egek ura. A férfi főszerepben Patrick Wilson tetszelgett, akinek szintén van már néhány nagy díjra jelölés a neve, többek között az Angyalok Amerikában és a Fargo című minisorozatokért.

Ők alakítják a természetfeletti jelenségekkel foglalkozó házaspárt, akik segítséget kínálnak kísértetjárás gyanújával felvetett ügyekben, majd ezeket az észleléseket tudományos anyagokként publikálják.

A film megtörtént eseményeken alapul, ezért még hátborzongatóbb gondolatok kíséretében vág bele a néző a megtekintésébe, mert mindig sokkal ijesztőbb az, amiről nem tudjuk, hogy van, de akár lehetne is, és kapcsolódik hozzá egy-egy valóságból merített példa. A főszereplő házáspár egy újabb eset kapcsán beköltözik egy régi családi házba, hogy megtisztítsák a szellemektől, viszont azzal nem számolnak, hogy a gonosz erősebb mint gondolták.

A Démonok között egyértelműen a Facebook-generáció Ördögűzőjévé vált, csupán leporolták róla az eltelt negyven évet és a modern köntösbe öltöztetett rémmese legalább annyira kísért minket majd a sötétben mint nagy előde, az Ördögűző, 1973-ban.